Opel sasniedz 75 miljonu atzīmi; fakti no vēstures (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums Opel svin nozīmīgu jubileju, sasniedzot 75 miljonu saražoto automobiļu robežu 120 gadus pēc tam, kad īpašnieki nolēma pievērsties autobūvei.

Jubilejas modelis ir elektrificētais sportiskā apakšzīmola GSe uzlādējamais hibrīds, Grandland GSe, kas apvienojot benzīna motoru un divus elektromotorus sasniedz 300 Zs kopējo jaudu, 135 km var braukt elektriski un līdz simtam paātrinās 6,1 sekundē, vajadzības gadījumā aizsniedzoties arī līdz maksimālajai 235 km/h robežai.  

Opel informē, ka pirmais miljons saražoto automašīnu tika sasniegts jau 1940.gadā. jubilejas modelis bija Opel Kapitan, kas arī 16 gadus vēlāk, sasniedzot 2 miljonu robežu, vēlreiz uzstājās tajā pašā lomā. Opel toreiz bija veiksmīgākais vācu autoražotājs, kas pirmais spēja iziet uz tik lielu saražotās produkcijas apjomu. Jubilejas modelis ieguva krēmkrāsas virsbūvi, bet visas hromētās detaļas tika pārklātas ar 24 karātu zeltu.

10 miljonais Opel, universāla Rekord C Caravan veidolā ieradās 1971.gadā, bet 20 miljonu robežu atzīmēja 1983.gadā ar sudrabkrāsas Senator CD.

25 miljoni tika sasniegti pirms desmitgades beigām. Jubilejas modelis – pirmās paaudzes Omega, kas otrajā paaudzē, 1999.gadā, uzstājās arī kā 50 miljonu saražoto eksemplāru jubilejas eksemplārs.

Foto: Opel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.