Ford Fiesta dienas skaitītas

Ford paziņojis, ka mazauto Fiesta tiks ražots vēl astoņus mēnešus – līdz 2023.gada jūnija beigām, kad arī tiks pielikts punkts tā 47 gadus garajai vēsturei.

Jau agrāk bija zināms, ka Ford modeļu piedāvājums tiks optimizēts, pieskaņojoties pasaules tendencēm, kas paredz pāreju uz elektrisko piedziņu. Ford līdz ar to atsakās no veselas virknes modeļu, ieskaitot Galaxy un S-Max, kā arī ja pieminēto Fiesta. Pēc trim gadiem tiks slēgta ražotne Zārluisā, tādēļ neskaidrs ir arī kompaktā modeļa Focus liktenis.

Ja Focus vēl pastāv varianti, tad par Fiesta viss skaidrs – ražošana tiks turpināta līdz 2023.gada jūnija beigām, līdz visi klientu pasūtījumi būs izpildīti, bet tiem, kas vēl cer Ķelnē ražoto mazauto redzēt savā garāžā, jāpasteidzas – pasūtījumu pieņemšana var beigties kuru katru brīdi.

Labākajos gados Ford Fiesta Eiropā tika saražota 400-450 tūkstošu lielā skaitā vienā gadā. Tomēr pēdējos gados pieprasījums pēc tās ir samazinājies līdz aptuveni 80 000 vienību. 2022. gada pirmajos mēnešos tika pārdotas 7 608 Fiesta, salīdzinot ar 19 844 2021.gada attiecīgo periodu.

Neraugoties uz to, Fiesta ir viens no Ford visu laiku veiksmīgākajiem modeļiem, kas kopš 1976.gada atradis 18,2 miljonu pircēju. Mazauto tiek ražots Vācijā, Apvienotajā Karalistē, Spānijā, Meksikā, Argentīnā, Brazīlijā, Indijā, Ķīnā un Dienvidāfrikā.

 

 

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.