Mercedes pārdod Krievijas rūpnīcu

Arvien vairāk autoražotāju pieņem lēmumu par pilnīgu attiecību pārtraukšanu ar Krieviju.

Izdevums Autonews.ru vēsta, ka Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz pārdod savu Maskavas reģionā uzbūvēto rūpnīcu automašīnu izplatītājam Avtodom.

Līgums par darījumu parakstīts pagājušajā nedēļā, taču sīkāka informācija vēl netiek atklāta. Nozares eksperti uzskata, ka nosacījumi var paredzēt opciju, saskaņā ar kuru Mercedes-Benz noteikta laika posmā varēs atpirkt daļu no saviem aktīviem, norādot, ka līdzīga shēma tika izmantota pārdodot arī Renault un Nissan rūpnīcu.

Informācija par Mercedes plāniem attiecībā uz rūpnīcu izskanēja jau augusta beigās, mazliet vēlāk kļuva zināms, ka vācu automobiļu ražotājs pārdod arī Maskavas biroja telpas un servisu.

Mercedes automobiļu ražošana Krievijā sākās 2019. gadā. Divos gados uzbūvētā rūpnīca izmaksāja 15 miljardus rubļu un bija paredzēts, ka gadā tā saražos 25-30 tūkstošus spēkratu. 2022. gada martā uzņēmums pārtrauca ražošanu un savas produkcijas importu uz Krieviju.

Līdz kara sākumam rūpnīca strādāja pilnā ciklā, ar virsbūvju metināšanu un krāsošanu, nodarbinot 1500 strādājošo un ražojot E-klases sedanus, GLC, GLE un GLS krosoverus. 2021.gadā Piemaskavas rūpnīca izlaida 43 011 automobiļus.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.