50.gadu BMW par 2 miljoniem? (+ FOTO)

RM Sotheby`s izsolē Minhenē tiks piedāvāts 1958.gada BMW 507 Roadster Serie II . Tiek prognozēts, ka jaunais īpašnieks par to varēt samaksāt 1,6 līdz 2 miljonus eiro.

26.novembrī Minhenē notiks RM Sotheby`s izsole, kurā starp jau ierastajiem „kases grāvējiem” Lamborghini un Ferrari veidolā, tiks piedāvāti arī vairāki ļoti vērtīgi BMW, kas varētu piesaistīt ne mazāku kolekcionāru interesi.

Viens no tiem ir 1958.gada 507 Roadster Serie, kas arī savulaik maksāja tikpat, cik pieklājīga izmēra privātmāja. Šodien šim auto, kas tika saražots tikai 252 eksemplāru skaitā, ir vēl lielāka vērtība – eksperti prognozē, ka cena varētu sasniegt 1,6 līdz 2 miljonus eiro.

Arī 80.gados ražotais M1 bija sava laika dārgākais BMW modelis. Pasauli tas pārsteidza ar Lamborghini līdzīgām formām un konstrukciju. Un patiesi, sakritība nav nejauša – dizaina autori ir slavenā Giugiaro studija, bet ražot to vajadzēja Lamborghini mājvietā.  Tā arī notika, taču pēc kvalitātes problēmām, ražošana tika pārcelta uz Štutgarti.  

Līdz 1981.gadam tika izlaisti 460 eksemplāri un viens no tiem tagad izlikts pārdošanā. Ekspertu prognoze – 575 līdz 725 tūkstoši eiro.

Foto: Ekrānbilde no RM Sotheby`s

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.