Sanfrancisko zagļi apsēduši mašīnas – īpašnieki izmisumā atstāj tās vaļā

Sanfrancisko (ASV) garnadži metušies uz automašīnu aptīrīšanu ar tādu skubu, ka autovadītāji atstāj vaļā logus un bagāžniekus, lai izvairītos no brutālas sava īpašuma sabojāšanas. Policija brīdina, ka tas nav pareizi.

Sanfrancisko pārņēmusi īsta epidēmija – zagļi kļuvuši tik nekaunīgi, ka bez mazākās vilcināšanās izsit auto stiklus vai atlauž bagāžniekus, ja tiem rodas pārliecība, ka salonā varētu atrasties kas noderīgs.

Situācija saasinājusies tiktāl, ka autoīpašnieki speciāli atstāj nolaistus logus un atver bagāžniekus, lai nelūgtie viesi varētu pārliecināties, ka salonā nekā nav.

Policija uzsver, ka salonā, cimdu nodalījumā vai bagāžniekā tik tiešām neko nevajag atstāt un nekādā gadījumā nemēģināt kaut ko vērtīgu slēpt zem citiem priekšmetiem vai sēdekļiem, jo zagļu rīcībā ir ierīces, kas par to norāda.

Arī neaizslēgtie saloni nav pareizs risinājums, brīdina policija – tas var pamudināt zagļus uz radikālākiem soļiem, piemēram, atstāt mašīnas bez akumulatoriem vai riepām.

Interesanti, ka izdevumā sfchronicle.com var atrast Break-in Tracker karti ar notikušajām zādzībām – konkrētu adresi, laiku un aptuveno vērtību, ko autoīpašnieki zaudējuši zagļu darbības rezultātā.

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/abc7newsbayarea

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.