Brauksi kā prezidents – kā Krievijā skaidro numurzīmes bez Krievijas Federācijas karoga

Divu nedēļu laikā policija konstatējusi vismaz 30 transportlīdzekļus ar viltotām Krievijas reģistrācijas numurzīmēm bez valsts karoga. Mēs zinām, ka tas darīts, lai noslēptu transportlīdzekļa izcelsmes valsti, taču, kā to skaidro Krievijā?

Izdevums Autonews.ru raksta, ka liels daudzums šādu transportlīdzekļu pēdējo dienu laikā atgriezti atpakaļ no Gruzijas robežas, radot neviltotu izbrīnu vadītājos, kuri bija centušies izbraukt no valsts ar saviem automobiļiem, nezinot, ka ar šādām numurzīmēm tos Gruzijā neielaidīs.

Krievijā šādas numurzīmes nav pārkāpums, vēl vairāk – daļa autovadītāju uzskatot, ka šāds numurs sniedzot zināmas priekšrocības uz ceļa.

90. gados numurzīmes bez karoga varēja sastapt prezidenta garāžas transportam, FSB un FSO speciālo dienestu automašīnām, kurām arī bija īpašie signāli. Kopš tā laika tautā valda mīts, ka šāds numurs dod zināmas privilēģijas uz ceļiem, raksta minētais izdevums.

Arī Latvijā automašīnas ar šādām numurzīmēm vairs nav retums – par tām ziņojuši citi autovadītāji, tās fiksējusi arī policija. Konstatējot šādus pārkāpumus, numuri tiek izņemti, taču, acīmredzot personas, kas pārvietojas ar automašīnām ar šādiem numuriem, ir labi informētas un parasti tām līdzi ir arī oriģinālās numurzīmes.

Galvenais iemesls šādu neatbilstošu numurzīmju uzstādīšanai ir vēlme izvairīties no iespējamas vietējo iedzīvotāju agresijas, kas varētu tikt veltīta Krievijā reģistrēto spēkratu vadītājiem saistībā ar viņu pārstāvētās valsts sākto karu pret Ukrainu.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.