Par ceturtdaļu dārgāk – Tesla paceļ uzlādes cenas Vācijā

Tesla par nepilniem 25 procentiem Vācijā pacēlusi cenas savās ātrās uzlādes stacijās, izraisot sarūgtinājumu zaļas politikas piekritēju rindās.

Laikam jau tas likās kā pats par sevi saprotams, ka braukt ar elektrisko piedziņu ir lētāk, taču pēdējo dienu notikumi gan Latvijā, gan arī daudz kur citur Eiropā liek domāt, ka elektroautomobiļu īpašnieku bezrūpīgās dienas beigušās.

Aizvadītajā nedēļā uzzinājām, ka Latvijā “e-mobi” tīklā uzlādes cena pieaugs no 0,15 eiro līdz 0,53 eiro minūtē un līdzīgas ziņas pienāca no Vācijas, kur par cenu paaugstinājumu ziņoja vesela virkne operatoru: Shell Recharge, Allego un EnBW.

Šonedēļ tiem sekoja Tesla Supercharger, kas turpmāk no elektroauto īpašniekiem prasīs maksu no 0,69 līdz 0,71 eiro par kilovatstundu, atkarībā no patērētās elektroenerģijas daudzuma, vēsta portāls Teslamag. Tas atbilst cenu pieaugumam par aptuveni 23 procentiem.

Tesla savu ātrās uzlādes staciju tīklu sāka veidot jau 2012. gadā un līdz 2017.gadam Model S un Model X īpašnieki tās varēja izmantot bez maksas. Kopš 2019. gada aprīļa maksa tiek iekasēta pamatojoties uz patērētās elektroenerģijas daudzumu, savukārt no 2021.gada Tesla Supercharger uzlādes tīkls ir pieejams arī citu zīmolu automobiļiem.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.