Jaudīgākais pasaulē – Ferrari iepazīstinājis ar savu pirmo krosoveru Purosangue

Itālijas sporta automašīnu ražotājs Ferrari prezentējis jauno modeli Purosangue, savu pirmo krosoveru, kas aprīkots ar 725 Zs jaudīgu 12 cilindru motoru.

Ferrari pirmais krosovers ir 4973 mm garš, 2028 mm plats un 1589 mm augsts. Riteņu bāze sasniedz 3018 mm, bet bagāžas nodalījuma tilpums – visnotaļ atzīstamus 473 litrus. Purosangue konstrukcijā ir daudz neparasta, piemēram, četras durvis, turklāt aizmugurējās darbina elektropievads un tās veras pretēji priekšējām. Sēdvietas arī četras, aprīkotas ar sporta sēdekļiem un elektrisku regulāciju.

Centrālais balsts saglabāts, lai nodrošinātu virsbūves stingrību, taču kopējais konstrukcijas svars pat neraugoties uz 12 cilindru motoru tikai nedaudz pārsniedz 2 tonnas. Tas tādēļ, ka izmantots oglekļa šķiedras jumts un citi paņēmieni, lai samazinātu masu un padarītu Ferrari SUV iespējami sportiskāku. Grūti iebilst, jo vizuāli Purosangue vairāk atgādina kupeju nekā krosoveru un arī 18,5 cm klīrenss neko izmainīt nespēj.

Ferrari konstruktori apveltījuši savu pirmo krosoveru ar uzlabotu pilnpiedziņas sistēmu no GTC4Lusso, kas kombinēta ar 812 Competitione visu riteņu stūrēšanu un modificētu vadības bloku no SF90 Stradale. Tam jāpieskaita FAST – Ferrari Active Suspension Technology piekares vadība, jaunās paaudzes Side Slip Angle Control stabilizācijas sistēma u.c. smalkas tehnoloģijas, kas palīdz savaldīt 12 cilindru atmosfēriskā motora jaudu, Purosangue sirdi, kas attīsta 725 Zs un 716 Nm. Sadarbībā ar astoņu pakāpju divsajūgu transmisiju tā Ferrari pirmajam SUV nodrošina ieskrējienu līdz simtam 3,3 sekundēs, 200 km/h robežu ļaujot pārvarēt pēc 7,3. Maksimālais ātrums ir 310 km/h.

725 zirgspēki padara Ferrari Purosangue par šobrīd jaudīgāko krosoveru pasaulē atstājot aiz sevis Dodge Durango SRT Hellcat, Jeep Grand Cherokee Trackhawk, Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus Performante un pat jauno Aston Martin DBX707.

Ferrari solījis, ka Purosangue ražošana sāksies 2022.gada beigās. Cenu neatklāj, taču eksperti nešaubās, ka tā tuvosies vai pārsniegs 300 000 eiro.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com/purosanguepage/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.