Krievijas UAZ rūpnīcā atklāj zagļu bandu

Pašu uzņēmuma izzagšanā bija iesaistīti gan rūpnīcas darbinieki, gan apsargi.

Krievijā paziņots tiesas spriedums 11 bijušajiem Uļjanovskas (UAZ) rūpnīcas darbiniekiem, kas bija izdomājuši shēmu, kā no uzņēmuma iznest detaļas pārdošanai.

Banda darbojās no šī gada janvāra līdz vasaras vidum, kad tika aizturēti vairāki tās dalībnieki, raksta krievu izdevums Motor.ru. Izmeklētāji noskaidroja, ka vispirms divi montāžas līnijas darbinieki detaļas noslēpa īpaši izveidotās glabātuvēs, no kurām tās paņēma četri citi darbinieki, nozagtās lietas maskējot kā personīgās mantas. Detaļas iznesa pa galveno ieeju – ar četru apsargu palīdzību, kas pievēra acis un bez apskates izlaida cauri “pareizos”. Teritorijas ārpusē viņus sagaidīja autovadītājs, kurš nodarbojās ar zagto preču pārvadāšanu un realizāciju.

UAZ tika nodarīti zaudējumi aptuveni 800 000 rubļu (13 000 eiro) apjomā un, lai arī zagļi zaudējumus atlīdzināja, tiesa trim dalībniekiem piesprieda reālus cietumsodus no trīs līdz četrarpus gadiem, bet pieci saņēma nosacītu cietumsodu.

Tas nav pirmais gadījums, kad UAZ rūpnīcā atklāj zādzības vai zādzības mēģinājumus. Tā 2020.gadā no rūpnīcas mēģināja izvest tonnu detaļu, taču apsargi bija modri un Gazeļ furgoniņš ar slēptuvēm dubultās sienās tika aizturēts.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/uazworldwide/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.