Dodge Charger Daytona SRT Concept – elektrisks muskuļauto ar apdullinošu skaņu (+ FOTO)

Speciāla iekārta elektriskā muskuļauto aizmugurē spēj radīt Hellcat motora skaņai līdzīgu troksni 126 decibelu skaļumā.

Ja tas ir muskuļauto, tad tas dzīvos arī elektriskajā ērā – amerikāņu markas Dodge inženieri sola, ka entuziastiem nebūs jāskumst, kad iekšdedzes dzinējus nomainīs elektriskās iekārtas. Vispirms, šāds auto būs ātrāks, videi draudzīgāks, vienkāršāk pārvaldāms un izveicīgāks nekā tā benzīna brāļi.  Kas pietrūkst? Motora radītā trokšņa? – to var novērst, tādēļ sākumā izgudrotie skaņas ģenerētāji, kuru uzdevums bija vērst apkārtējo uzmanību, lai tie nepakļūst zem teju bezskaņas elektriskā spēkrata riteņiem, novesti līdz tādam līmenim, ka var (cenšas) atdarināt Hellcat agregāta dziesmu. Troksnis, ko šī iekārta rada var sasniegt 126 decibelus tikai nedaudz atpaliekot no tā, ko spēj 727-806 Zs jaudīgie SRT-Hellcat.

Dodge Charger Daytona SRT Concept arī vajadzētu būt ātrākam par Hellcat modeliem, ko tas panāk ar eRupt daudzpakāpju pārnesumkārbas starpniecību pārsūtot jaudu uz visiem četriem riteņiem. Apdzenot var palīdzēt poga, kas uz to arī norāda – Powershot Push-to-Pass ir risinājums, kas atbrīvo papildu jaudu, tādejādi apdzīšanas manevru var izpildīt īsākā laikā nekā lietojot standarta režīmu. Pieejami arī četri braukšanas režīmi: Auto, Sport, Track un Drag.

Interjeram Dodge izmantojis 16 collu ciparu mērinstrumentus, 8 collu projekcijas displeju, uz vadītāju vērstu 12,3 collu multimediju displeju, purpursarkanu fona apgaismojumu un selektora sviru pistoles roktura formā. Aizmugurējos sēdekļus var nolocīt, bagāžniekam var piekļūt, atverot nolaižamu lielu lūku, par saules gaismu rūpējas liela izmēra panorāmas jumts.

Koncepts veidots ar atsauci uz vēsturisko modeli, divdurvju muskuļauto Charger Daytona, ko Dodge ražoja no 1968. līdz 1970.gadam, tādēļ arī mūsdienu modelim raksturīgs motora pārsegs ar atveri gaisam un aizmugures spoileris, kas gan ne tuvu nevar sacensties ar 60.gadu modeļa izmēriem.

 

 

 

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.