3 miljoni dolāru: Hennessey Venom F5 Roadster sasniegs 482 km/h (+ VIDEO)

Hennessey Special Vehicles (HSV) prezentējis Venom F5 Roadster – hiperauto Venom F5 vaļējo versiju, kas spēs sasniegt 482 km/h un pretendēt uz pasaulē ātrākā un jaudīgākā šāda tipa auto nosaukumu.

Venom F5 Roadster ir aprīkots ar 6.6 litru Fury biturbo astoņcilindru motoru, kas sasniedz 1842 Zs jaudu un 1617 Nm maksimālo griezes momentu. Ražotājs norādījis, ka savienojumā ar septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu rodsters līdz 100 km/h paātrinās 2,6 sekundēs – tikpat ātri kā Venom F5 kupeja.

Vaļējā modifikācija no kupejas atšķiras ar jumta konstrukciju – noņemamu kompozītmateriāla paneli, kas sver tikai astoņus kilogramus. Tas ir piestiprināts pie automašīnas ar četrām ātrās atlaišanas skrūvēm un diviem aizbīdņiem. Kad sekcija nav nepieciešama, to var glabāt speciālā merino vilnas maisā vai nolikt uz HSV dizainā veidota paliktņa.

Vēl viena interesanta detaļa ir dzinēja nodalījuma stikla pārsegs. Tas ir sertificēts izmantošanai reaktīvās lidmašīnās, iztur temperatūru līdz 540 grādiem pēc Celsija un lielas aerodinamiskās slodzes.

Stikls ir ierāmēts ar oglekļa šķiedras rāmi. Caur tajā esošajiem caurumiem un alumīnija spraugām tiek atadīts dzinēja radītais karstums. Rodstera komplektācijā arī unikāli kalti riteņi ar titāna skrūvēm.

HSV paziņojis, ka izgatavos 30 Venom F5 Roadster eksemplārus. Katras automašīnas cena – 3 miljoni dolāru.

Foto: Hennessey

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.