Maserati svītros Ghibli un atteiksies no V8 motora

Itālijas sportisko luksuss automobiļu ražotājs Maserati atklājis, ka sedana Ghibli trešā paaudze tam kļūs par pēdējo, turklāt no piedāvājuma izzudīs arī daudzus gadus izmantotais Ferrari V8 motors.

2024.gadā Maserati Ghibli dosies pensijā, taču gluži bez pēcteča tas tomēr nepaliks, jo brīvo nišu ražotājs plāno aizpildīt ar jaunās paaudzes Quattroporte. Šis modelis, ko gaida ierodamies 2025.gadā, samazināsies izmēros līdz pašreizējā Ghibli augumam un iegūs elektrisko piedziņu.

Tas nozīmē, ka divu sedanu vietā Maserati piedāvājumā paliks tikai viens, taču tie vēl nav visi jaunumi – ražotājs norādījis, ka pārmaiņu vējus nepārdzīvos arī sabiedrotais daudzu gadu garumā, Ferrari 3,8 litru motors, kas tika uzstādīts Levante, Ghibli un Quattroporte Trofeo modifikācijām.

Ražotājs atteiksies no astoņcilindru motora, bet tā vietu ieņems pašu ražojuma Nettuno agregāts ar sešiem cilindriem, kas attīsta 630 Zs un 730 Nm. Piebildīsim, ka šis motors jau tiek izmantots krosovera Grecale un varenauto MC20 konstrukcijās.

 

 

Foto: Maserati

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.