Tesla Model Y kļūst par Eiropas visvairāk pārdoto Premium krosoveru

Labāku rezultātu 2022.gada pirmajā pusgadā nav izdevies uzrādīt nevienam citam Premium vidējās klases SUV Eiropas tirgū neatkarīgi no tā, vai tas komplektēts ar iekšdedzes motoru vai izmanto elektrisko piedziņu.

Jaunākie statistikas dati liecina, ka gada pirmajos sešos mēnešos Tesla Eiropā (izņemot Somiju un Portugāli) pārdevis 41 851 Model Y eksemplāru, apsteidzot Mercedes-Benz GLC (40 554) un BMW X3 (31 138). Model Y sniegums vēl pārliecinošāks izskatās, ja salīdzina to ar citiem pilnībā elektriskās piedziņas Premium klases SUV – nākamais labākais šādas konstrukcijas pārstāvis ir Audi Q4 e-tron, kas ar 11 182 reģistrācijām ieņem 7. vietu kopējā sarakstā.

Kopš tā pakāpeniskās ienākšanas Eiropas tirgū pagājušajā gadā Tesla krosovers ir guvis žilbinošus panākumus: 2022.gada pirmajos sešos mēnešos tas kļuva par Norvēģijas visvairāk pirkto auto, jūnijā iekaroja 1.vietu Zviedrijā, un tajā pašā mēnesī nostājās uz otrā pakāpiena Lielbritānijā.

Pašlaik pārdošanas apjomi Eiropā pieaug tik strauji, ka Model Y, iespējams, pat apsteigs Audi A3, lai kļūtu par visvairāk pārdoto premium modeli visās klasēs vecajā kontinentā. Pirmajā pusgadā Audi A3 saglabā absolūtā līdera godu ar 51 994 reģistrācijām.

Eksperti tomēr nešaubās, ka svaru kausi nosvērsies par labu Model Y, kolīdz Tesla sakārtos lietas ar jauno Berlīnes rūpnīcu (Gigafactory 4), kas pēc Īlona Maska solījumiem palielinās iknedēļas izlaidi no 1000 automašīnām jūnijā līdz 5000 automašīnām “līdz gada beigām vai nākamā gada sākumam”.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/ModelY

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.