Lidojošais auto Londonas ielās (+ VIDEO)

Nīderlandes uzņēmums PAL-V nodemonstrējis pārvietošanos ikdienas satiksmē Londonas ielās.

PAL-V neatmet sapni par transportlīdzekli, kas spētu lidot un braukt. Pašlaik perspektīvāks virziens šķiet lidojošs transports uz drona bāzes, taču nīderlandieši vēlas īstenot tieši tādu transportlīdzekļa konceptu, kas apvieno mašīnu un lidmašīnu.

PAL-V savu darbošanos pie augstāk minētā mērķa sasniegšanas sāka 2001.gadā un 2020.gadā Nīderlandes automobiļu pārvalde lidojošo transportlīdzekli Liberty sertificēja braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Lidojumi gan tam netiek atļauti, taču tiek ziņots, ka sertifikācija ir nonākusi finiša taisnē.

Līdz šim PAL-V Liberty ir lidojis tikai testu ietvaros, kas nav šķērslim tam, lai varētu demonstrēt modeļa potenciālu. Automašīnas izbraukšana Londonas centra ielās bija viena no šādām akcijām, kuras laikā plašākai sabiedrībai tika parādīts kā lidojošais Liberty ar divu cilvēku palīdzību 5-6 minūšu laikā tiek pārvērsts par automobili, kas var braukt pa pilsētas ielām.

Zināms, ka divvietīgs transportlīdzeklis bez degvielas uzpildes spēj nobraukt aptuveni 1300 kilometrus, izmantojot 100 zirgspēku dzinēju, kas ļauj sasniegt maksimālo ātrumu līdz 160 kilometriem stundā.

Lidošanai paredzēts atsevišķs 200 zirgspēku motors, kas nodrošina ātrumu līdz 180 kilometriem stundā, bet lidojuma attālums ir līdz 500 kilometriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.