Bulgārijā izstrādā hiperauto ar 5200 Zs jaudu (+ FOTO)

Jaudīgākajā versijā Alieno Unum attīstīs 5200 Zs un varēs sasniet 580 km/h.

Bulgārijā reģistrētais uzņēmums Alieno izstrādā hiperauto Unum, kam tiek gatavoti divi piedziņas veidi: elektriskais un „reaktīvais” – ar saspiestu gaisu.

Tālāk – vēl sarežģītāk. Elektrificētajam Alieno Unum tiks sagatavoti četri spēkstaciju varianti un atkarībā no modifikācijas uz katra hipermašīnas riteņa tiks novietoti no trim līdz sešiem elektromotoriem. To kopējā atdeve būs 2610, 3481, 4351 vai 5221 zirgspēki, bet griezes moments sasniegs 4440 – 8880 Nm. Alieno apgalvo, ka izstrādāts akumulators, kas sastāv no grafēna litija-polimēra elementiem un superkondensatoriem. Neskatoties uz nelielo 180 kW jaudu, akumulatoru var pilnībā uzlādēt nieka četrās minūtēs, izmantojot īpaši ātrās uzlādes stacijas.

Savukārt “Reaktīvais” Unum iegūs 24 saspiestā gaisa piedziņas mehānismus, kas gaisa saņem no kompozītmateriālu cilindra, kas spēj izturēt spiedienu līdz 700 bāriem. Papildus vilces radīšanai reaktīvo dzinēju piedziņas tiek izmantotas, lai vadītu hiperauto, palielinātu piespiedējspēku, kā arī veicot avārijas bremzēšanu. Turklāt pie ekstremālām slodzēm gaiss kalpos kā automašīnas dzesēšanas sistēmas elements. Vēl viena fantastiska iecere ir gaisa pielietošanai ir “ceļa nosusināšana” hiperauto priekšā, braucot lietū.

Alieno informē, ka Unum ražošana ir pilnībā roku darbs, tādēļ vienas hipermašīnas uzbūvēšana aizņems 18 līdz 30 mēnešus, turklāt arī cena būs iespaidīga – 1,8 līdz 4,5 miljoni eiro.  

Foto: Alieno

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.