Suzuki Vitara pārtop par Grand Vitara

Japāņu krosovers ceļu pie pircējiem sāk Indijā, citi reģioni sekos.

Suzuki aizvadījis krosovera Grand Vitara prezentāciju Indijas tirgum solot, ka drīzumā sekos arī citi reģioni.

Jaunais modelis, kas nosaukumam pievienojis skanošo “Grand”, ir 4,34 m garš, 1,79 m plats un 1,64 m augsts. Starp asīm atstāti 2,60 m, bet par citiem parametriem, piemēram, bagāžnieka ietilpību, ražotājs klusē. Toties zināms, kādi motori tiks piedāvāti Indijas tirgum. Viens no tiem ir MildHybrid variants uz 1,5 litru motora bāzes ar nelielu elektromotoru, kas palīdz paātrinājuma brīžos un pie degvielas taupīšanas, otrs – pilnvērtīgs hibrīds, kas apvieno 1,5 litru 92 Zs benzīna agregātu un 80 Zs elektromotoru. Ražotājs atklājis, ka sistēmas kopējā jauda ir 116 Zs (141 Nm) un ar elektrību tas veic līdz 25 km. Abos gadījumos hibrīdiekārtas sadarbības partneris ir CVT kārba.

Grand Vitara ievērojami uzlabojis pieejamo opciju klāstu un tagad līdz ar panorāmas jumtu (modelim pirmoreiz) spēs savu pircēju iepriecināt ar tādām ekstrām kā ventilējami sēdekļi, bezvadu uzlāde viedtālrunim, Apple CarpLay un Android Auto atbalsts, 360 grādu kameras un ciparu mērinstrumenti.

Suzuki paziņojis, ka dažos tirgos veic modeļu nomaiņu, tādēļ Grand Vitara ir lielas izredzes tos aizstāt. Zināms, ka Brazīlijā tas stāsies S-Cross un Vitara vietā, bet par Eiropu vēl īstas skaidrības nav.

Foto: Suzuki

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.