Audi testē Audi Q6 E-Tron Sportback

Audi izvedis izmēģinājumu poligonā Audi Q6 E-Tron Sportback – Porsche Macan tehnisko dvīņubrāli, kas tiks pārdots ar ingolštatiešu izkārtni.

Atšķirībā no Porsche Macan, kas tāpat kā  Audi Q6 E-Tron izgatavots uz Premium Platform Electric (PPE) platformas, Audi Q6 E-Tron ir iespēja papildināt saimi ar kupejai līdzīgo Sportback.

Tieši šādu modeli Audi patlaban testē, lai pabeigtu programmu līdz 2023.gadam, kad tam jānonāk dīleru centros. Q6 E-Tron Sportback no parastā Q6 E-Tron atšķiras ar virsbūvi, ko pasvītro ātrāk lejupkrītoša jumta līnija un liels aizmugures bagāžas nodalījuma vāks. Citādi tas kopē jau pieminēto Q6 E-Tron, ieskaitot tehnisko pildījumu ar vienu e-motoru aizmugurē vai diviem pilnpiedziņas versijai. Komplektā arī pneimatiskā piekare, piestūrējošie aizmugures riteņi, Torque Vectoring vilkmes momenta kontrole un 350 kW ātrās uzlādes iespēja, pateicoties 800V arhitektūrai.

Datu par akumulatora kapacitāti vai e-motoru jaudu vēl nav, tomēr Q6 E-Tron Sportback tāpat kā parastais Q6 E-Tron uzskatāms par ingolštatiešu elektrisko SUV flagmani līdz 2026.gadam, kad gaida ierodamies Q8 E-Tron un tā Sportback modifikāciju.

Piebildīsim, ka šobrīd tirgū vēl nav nonācis ne elektriskais Macan, ne tā dvīņubrālis ar četriem riņķiem.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.