Cerības uz Ķīnu – Krievijā praktiski beigušies jauno automobiļu krājumi

Krievijā praktiski beigušies rietumu ražotāju jauno automobiļu krājumi un situācija ir tuvu katastrofai, uzskata izdevums Motor.ru.

Santktpēterburgā uzņemtajos attēlos redzams, ka milzīgie loģistikas centri, kas spēj uzkrāt līdz 10 000 automašīnu un vēl pirms mēneša vai diviem bija burtiski pieblīvēti ar jauniem automobiļiem, tagad ir tukši. Tas nozīmē vien to, ka krievi izpirkuši pēdējos pieejamos eksemplārus, neraugoties uz milzīgajiem dīleru uzcenojumiem.

Eksperti jau iepriekš prognozēja līdzīgu situāciju. Neskatoties uz to, ka ārzemju automašīnu krājumi bija pietiekami diezgan ilgam laikam, kļuva skaidrs, ka mūžīgi tā nebūs un pircējs saskarsies ar deficītu. Tajā pašā laikā jaunas piegādes vairs nav gaidāmas. Dīleri centīsies saglabāt atlikušās automašīnas pēc iespējas ilgāk, kas var izraisīt vēl vienu cenu pieaugumu. Līdz ar to krieviem atliek maz iespēju: pievērst uzmanību pašmāju autoindustrijai, kas vairāk sola nekā dara, pievērst uzmanību Ķīnas piedāvājumam, izmēģināt “pelēkās” importa shēmas vai mēģināt brīnumainā kārtā pārtvert noliktavu pārpalikumus.

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.