Vjetnamiešu Vinfast nāk uz Eiropu un piedāvā mūža garantiju

Vjetnamas elektroautomobiļu ražotājs Vinfast ienāk Eiropas tirgū, piedāvājot 10 gadu garantiju automobilim un mūža garantiju baterijai.

Vinfast pieder viena no lielākajiem Dienvidāzijas investoriem, apvienībai Vingroup. Savu darbību tas sāka 2017.gadā, apvienojot Pininfarina dizainu ar BMW tehniku, taču tagad Āzijas uzņēmums sevi piesaka kā „Pasaulē pirmo autoražotāju, kas pilnībā pārslēdzies no ICE dzinējiem uz elektrisko piedziņu”.

Tātad, nekādu iekšdedzes motoru – VinFast ir pilnībā elektrisks, turklāt spēj iedāvāt pa modelim katram segmentam. Eiropas iekarošanu tas sāks ar diviem lielākajiem (dārgākajiem): VF8 un VF9.

Elektroautomobiļu paradīzē Norvēģijā, abi jau izrādīti – VF 8 sērijveida izpildījumā, VF 9 – kā šovkārs, bez sērijveida salona.

VinFast savus plānus neslēpj – tā ir piesaiste Eiropas tirgum, turklāt visnotaļ dinamiskā manierē, piemēram, Vācijā tiks ierīkoti 25 tirdzniecības saloni un servisa atbalsta punkti.

Pagaidām VinFast piedāvājums ir mazliet netipisks. Automobili var iegādāties par 43 600 (VF 8) un 58 200 eiro (VF 9), taču bateriju nāksies nomāt, attiecīgi par 499 un 699 mēnesī. Nāksies piemaksāt arī par Smart-Driving-paketi (cita starpā joslas uzturēšanas un parkošanās asistents), toties visi modeļi saņem 10 gadu garantiju automobilim un mūža garantiju baterijai. Ja tās kapacitāte nokrītas zem 70 procentiem, VinFast sola jaunu uz sava rēķina.

Pirmais VinFast ar bateriju būs pieejams 2024.gadā.

Vjetnamieši plāno celt rūpnīcu Dienvidkarolīnā (ASV) un meklē iespējas arī Vācijā. Pirmie tirgi Eiropā, kur varēs nopirkt VinFast automobiļus, būs Vācija, Nīderlande un Francija.

 

Foto: Vinfast

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.