BMW i3 atvadās ar īpašo modeli i3s HomeRun Edition (+ FOTO)

Pēc 250 000 izlaistiem eksemplāriem Vācijas autobūves uzņēmums BMW izbeidz elektriskā pioniera i3 ražošanu ar īpašo modeli tikai 10 vienībās.

i3s HomeRun Edition pirmo un pēdējo reizi i3 vēsturē pieejams divās BMW Individual virsbūves krāsās “Frozen Dark Grey” (tumšpelēka) un “Frozen Red II” (sarkana), bet sērijveida aprīkojums ietver 20 collu riteņus, adaptīvos lukturus, salona āda apdari, elektrisko jumta lūku, navigāciju, tonētus stiklus un Harman Kardon stereo.

Elektriskais mazauto BMW i3 tirgū ieradās 2014.gadā reizē ar sportisko i8 un, kamēr pēdējais savu dzīves ciklu beidza jau 2020.gadā, videi draudzīgais pilsētnieks noturējās vēl divus gadus pēdējā fāzē sasniedzot iespaidīgus noieta rādītājus.

Tagad tas ir 250 000 vienības, kas ļauj sevi saukt par „veiksmīgāko Premium segmenta elektroautomobili pasaulē”.

i3 piedzīvoja tikai vienu paaudzi, lai gan laiku pa laikam tika modernizēts. Automašīnu varēja iegādāties ar akumulatoru, kas nodrošināja vien 130-160 km (ar Range Extender tehnoloģiju – līdz 300 km). Modernizācijas gaitā motora jauda pieauga no 171 līdz 184 Zs, bet uzlabotā baterija ļāva sasniegt 300 km arī bez Range Extender, kas no 2018.gada vairs netika piedāvāts.

i3 ražoja BMW Leipcigas rūpnīca, kas pārkārtosies, lai no nākamā gada uzsāktu pilnībā elektriskā krosovera Mini Countryman ražošanu.

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.