iAuto ir klāt Citroen e-C4 X un C4 X pasaules pirmizrādē (+ VIDEO)

Citroen papildina elektroautomobiļu piedāvājumu ar krosoveru e-C4 X, vienlaicīgi ar bezemisiju modeli debitē arī modelis C4 X ar benzīna un dīzeļdzinēju.

Elektriskajiem Berlingo, Spacetour, Jumper un C4 pievienosies e-C4 X, 4,60 m garš, kļūstot par piekto modeli franču markas elektrisko transportlīdzekļu piedāvājumā.

Jaunuma pamatā ir mazās klases eCMP platforma, taču pēc izmēriem tas atbilst modeļiem, ko ražo uz lielākās EMP2 platformas. Tādēļ  4,60 m garajam e-C4 X ir salīdzinoši īsa riteņu bāze (2,67 m), taču – pietiekami liels bagāžas nodalījums (510 l.). No lielākās klases atceļojusi My Citroën Drive Plus multimediju sistēma ar 10 collu ekrānu, balss vadību, digitālo asistentu un attālinātās atjaunināšanas iespēju.

Piedziņas komplektu veido Stellantis zināmais 100 kW (136 Zs) elektromotors un 50 kWh baterija aptuveni 360 km. Automašīnai ir vairāki braukšanas un enerģijas rekuperācijas režīmi, pieejamas līdz pat 20 modernas drošības sistēmas, Advanced Comfort sēdekļi un piekare, elektriski darbināms panorāmas jumts.

Zināms, ka Sport režīmā automobilis varēs sasniegt maksimālo ātrumu 150 km/h, līdz simtam ieskrienoties 9,5 sekundēs.

ICE modelim C4 X paredzēti PureTech benzīna tiešās iesmidzināšanas dzinēju un BlueHDi dīzeļdzinēju.

Citroen jaunumu cena vēl nav atklāta, taču eksperti prognozē, ka elektriskajam e-C4 X tā varētu būt aptuveni 40 000 eiro.

Foto: iAuto.lv

Foto: Citroen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.