Nepilni 100 000 eiro – 510 Zs jaudīgs BMW universāls ar drifta režīmu (+ FOTO)

BMW pieteicis pirmo sērijveida M3 universālu. 510 Zs jaudīgais spēkrats pirmizrādi piedzīvos Gudvudas Ātruma festivālā 23.jūnijā.

Vizuāli M3 Touring atkārto M3 sedanu un izceļas ar sportiska veidola aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, kurā iekļauts priekšējais bamperis ar lieliem gaisa pievadiem, priekšējos spārnos iestrādāti dzesēšanas kanāli, aizmugures bamperis ar difuzoru un četriem apaļiem izplūdes sistēmas uzgaļiem. Komplektā arī jumta spoileris, īpaša dizaina riteņu diski (līdz 20 collām) un sarkanas krāsas bremžu suporti. Var pieminēt arī radiatora resti ar milzīgajām “nāsīm”, kas daļu klientu joprojām kaitina.

M3 Touring salonā ir digitāls instrumentu panelis, kas apvienots ar liela izmēra multimediju sistēmas ekrānu, elektriski regulējami sporta sēdekļi, pārnesumu pārslēgšanas svira un grozāma ripa, ko izmanto braukšanas režīmu pārslēgšanai.

Motortelpā atrodas 510 Zs jaudīgs trīslitru Biturbo sešcilindru dzinējs, kas sadarbojas ar astoņu pakāpju automātisko kārbu, pilnpiedziņu un elektroniski vadāmu aizmugurējās ass bloķējošo diferenciāli.  Ražotāja noregulētā pilnpiedziņa uzsvaru liek uz aizmugures riteņiem, taču vadītājs var izvēlēties 4WD, 4WD Sport (uzsvars uz driftu) und 2WD (maksimālais drifta režīms bez ESP). Vilkmes kontroli var iestatīt 10 pakāpēs.

100 km/h automašīna sasniedz 3,6 sekundēs, 200 km/h – 12,9, bet maksimālais ātrums ir 280 km/h.

Piebildīsim, ka 4,79 m universāls pilda arī savus tiešos pienākumus, nodrošinot līdz 500 kg kravnesību un 500 – 1510 litru bagāžas telpu.

Vācu mediji vēsta, ka BMW M3 Touring varēs pasūtīt, sākot ar septembri. Cena Vācijā – vismaz 97 800 eiro.

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.