No Ford rūpnīcām nedēļas laikā nozog automobiļus miljonu vērtībā

Zagļi apcēluši Ford rūpnīcas ASV tikai vienas nedēļas laikā nozogot jaunās automašīnas miljonu dolāru vērtībā. Laupītāji bija nolūkojuši īpaši dārgos Raptor pikapus un Mustang Shelby GT500 kupejas.

Kā vēsta izdevums Detroit Free Press, pirmā epizode notikusi Dīrbornas pikapu ražotnē, no kuras pazuduši vairāki Ford F-150 Raptor. Amatpersonas ziņo, pierādījumi no notikuma vietas liecina, ka “tiek taranēti žogi”, tādejādi ar jaunajām mašīnām gluži vienkārši izbraucot no uzglabāšanas laukumiem. Rūpnīcas pārstāvji apstiprinājuši, ka zaudējumi tiek lēsti miljona dolāru vērtībā.

Policija uzsāka meklēšanu un atrada 13 nozagtos Raptor. Diemžēl tobrīd tie jau bija daļēji izkomplektēti, bez riteņiem un citām pieprasītām detaļām, un, lai arī varēja noprast, ka zagļi darbojušies komandā, līdz šim ir aizturēta tikai viena persona.

Otra epizode saistīta ar citu Ford rūpnīcu, ko no pikapu ražotnes šķir vien 20 jūdzes. Šajā gadījumā zagļiem naktī no teritorijas izdevās izvest garām apsargu postenim sešus Mustang, turklāt vismaz trīs no tiem (bet varbūt arī visi seši) bija Shelby GT500 – visdārgākais un jaudīgākais Mustang modelis ar 760 Zs V8 motoru.

Tā kā rūpnīca degvielas tvertnēs iepilda nedaudzu benzīna daudzumu, policija vispirms apbraukāja vietējās uzpildes stadijas un tik tiešām pamanīja vairākus jaunus Mustang, ko vēlāk centās apturēt uz I-75 šosejas. Zagļi nepakļāvās prasībai apstāties, tādēļ tika uzsākta vajāšana, kas turpinājās līdz vienai no nozagtajām mašīnām beidzās benzīns, bet tās 19 gadus veco vadītāju aizturēja.

Vēlāk tika ziņots par diviem pamestiem un atgūtiem Mustang, taču trīs automašīnas joprojām tiek meklētas.

Laupīšanas Ford rūpnīcās notikušas arī agrāk. Tā 2021. gada decembra vidū Ford Detroitas rūpnīcā pazuda četri Mustang Shelby GT500, kas tikko bija nobraukuši no konveijera. Nezināmu iemeslu dēļ videonovērošanas kameru ieraksti nebija saglabājušies, tādēļ policijai pat nebija aizdomās turamo.

Ford F-150 Raptor – ilustratīvs attēls Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.