Audi domā par ekoloģiju un pāriet uz sliežu transportu

Vācijas autobūves uzņēmumus Audi baterijas no Ungārijas uz Beļģiju turpmāk pārvadās pa dzelzceļu.

Līdz šim katru dienu 12 līdz 15 kravas automobiļi devās 1300 km garā reisā no Ungārijas uz Beļģiju, lai piegādātu bateriju moduļus elektriskajiem Audi e-tron un Audi e-tron Sportback. Tagad tos varēs novirzīt citiem uzdevumiem, jo turpmāk piegādes notiks pa dzelzceļu, samazinot CO2 izmešus par 2600 tonnām gadā.

Kur vien tas iespējams (šobrīd Vācijā un Austrijā), Audi izmanto DB Cargo “DBeco plus” piedāvājumu. Šeit nepieciešamais elektroenerģijas daudzums tiek iegūts tikai no atjaunojamiem avotiem, piemēram, vēja, ūdens vai saules enerģijas, tātad transportēšana notiek neradot kaitīgos izmešus.

 Ungārijā un Beļģijā Audi izmanto “DBeco neutral” produktu, kas nozīmē, ka uzņēmums patērēto elektroenerģijas daudzumu kompensē ar klimata sertifikātiem.  

Bateriju transports notiek stingri kontrolējot temperatūru un kravas novietojumu ar sensoru un citas tehnikas palīdzību, attiecīgi notiek arī moduļu saņemšana un uzglabāšana Beļģijas rūpnīcā, kur sliežu transportam izbūvē speciālas izkraušanas noliktavas.

Foto: Audi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.