Lexus iepazīstina ar jauno RX (+ FOTO)

Piektās paaudzes modelis kļuvis nedaudz plašāks, ieguvis jaunu piekari un multimedijus, bet sešcilindru motors no piedāvājuma svītrots.

Jaunais Lexus RX izgatavots uz jaunas platformas, kas nozīmē jaunu daudzsviru piekari aizmugurē, platumam un riteņu garenbāzei pielicis attiecīgi 25 un 60 mm, garumā saglabājot tos pašus 4,89 m. Automašīnas smaguma centrs pazemināts par 15 mm, bet visa konstrukcija kļuvusi par 90 kg vieglāka, tostarp uz jaunā, no alumīnija izgatavotā motora pārsega un spārnu rēķina.

Salonā būs jauns multimediju skārienekrāns, kas dārgākajās komplektācijās sasniegs 14 collu izmēru. Funkciju skārienpaliktnis no centrālās konsoles pazudis, jo šāds risinājums tika atzīts par ne pārāk veiksmīgu. Papildus lielajam ekrānam būs arī jauna Lexus Link Pro programmaparatūra, kas pēc ražotāja teiktā ir 3,6 reizes ātrāka nekā vecā.

Dzinēju klāstā trīs elektrificēti varianti ar četrcilindru motoriem, priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Pamata versijā RX 350h tas ir 2,5 litru četrcilindru agregāts ar elektromotoru un sistēmas kopējo jaudu 245 ZS (180 kW). Jauda riteņiem tiek novadīta ar CVT transmisijas starpniecību, 100 km/h tā sasniedz astoņās sekundēs, bet patēriņš pēc ražotāja datiem ir no 6,4 līdz 6,7 litriem uz 100 kilometriem.

Plug-in hibrīda versija RX 450h+ arī izmanto 2,5 litru benzīna dzinēju un 18,1 kWh akumulatoru, sasniedzot kopējo jaudu 306 ZS (225 kW). 100 km/h tā var sasniegt septiņās sekundēs, bet patēriņš norādīts kā 1,1 līdz 1,2 litri, piebilstot, ka darbības rādiuss elektriskā režīmā ir 65 kilometri.

Jaudīgākās versijas RX 500h rīcībā ir 371 ZS (266 kW), kas tiek pārnesti uz piedziņas riteņiem, izmantojot sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. 100 km/h tiek sasniegts pēc sešām sekundēm, bet patēriņš ir no 8,2 līdz 8,5 litriem.

Jaunais Lexus RX markas dīleru centros nonāks rudenī.

Foto: Lexus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.