Tagad arī elektrisks – BMW iepazīstina ar X1 jauno paaudzi (+ FOTO)

Savā trešajā dzīves ciklā minheniešu krosovers būs pieejams ar iekšdedzes motoriem un pirmoreiz – arī pilnībā elektriskā versijā.

BMW pastāstījis par jauno X1, kas pircējus sasniegs šī gada rudenī. Sākumā to piedāvās ar četru cilindru benzīna un dīzeļa agregātiem, kas attīsta 136 – 218 Zs un darbojas apvienojumā ar 48 voltu starteri-ģeneratoru un septiņu pakāpu robotizēto pārnesumkārbu. Piedāvājumu kuplinās divi hibrīdi uz 2,0 litru benzīna dzinēja vai 1,5 litru dīzeļa agregāta bāzes ar jaudu attiecīgi 245 un 326 Zs.

Vēlāk piedāvājumā iekļaus pilnībā elektrisku modeli iX1 x-Drive 30 – tā ir eDrive piektās paaudzes tehnoloģija ar diviem elektromotoriem, kas nodrošina pilnpiedziņu un 313 Zs (494 Nm) jaudu. 100 km/h šāda automašīna sasniedz 5,7 sekundēs, bet nobraukums ar pilnībā uzlādētu bateriju sniegsies no 413 līdz 438 km.

4,5 m garais krosovers apveltīts ar 540-1600 litru bagāžas nodalījumu, ieliekto BMW Curved Display mērinstrumentu paneli, ar skārieniem un balsi vadāmu iDrive sistēmu, jauniem un elektriski regulējamiem sporta sēdekļiem (masāžas funkcija par papildmaksu) un izgaismotu viedtālruņa uzlādes nišu.

Standarta aprīkojumā arī BMW Maps navigācijas sistēma, ar ādu apvilkta sporta stūre, inteliģenti vadāms divu zonu automātiskais gaisa kondicionieris, lietus sensors, priekšējo lukturu automātiskā vadība, kā arī četras USB-C un divas 12 voltu pieslēgligzdas. Tam visam jāpieskaita kruīza kontrole ar bremzēšanas funkciju un priekšējās sadursmes brīdinājumu, kuras funkciju klāstā tagad ietilpst arī pretimbraucošās satiksmes noteikšana, veicot pagriezienu pa kreisi, un gājēju vai velosipēdistu atpazīšana, nogriežoties pa labi. Parkošanās palīgs, ieskaitot atpakaļgaitas kameru un atpakaļgaitas palīgu, arī ir daļa no standarta aprīkojuma.

Papildaprīkojuma klāstā stūres un joslu vadības asistents, aktīvā kruīza kontrole ar stop & go funkciju, aktīvās navigācijas vadība, izkāpšanas brīdinājums, head-up displejs, telpisko skatu un attālo 3D skatu tehnoloģija, BMW Drive Recorder un Remote Theft Recorder ierakstītāji.

Vizuāli jauno modeli atpazīst pēc jaunajiem bamperiem un restes, kas pieaugusi izmēros un dižojas ar vertikāliem hromētiem spraišļiem. Elektriskais modelis atšķirsies ar zilas krāsas elementiem.

Jaunā X1 oficiālais pārdošanas starts nolikts uz 2022.gada rudeni.

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.