Jaunākie EuroNCAP testi – Opel Astra/Peugeot 308 nesasniedz maksimumu (+ VIDEO)

Arvien pieaugošās drošības prasības izvirza arvien augstākas prasības ražotājiem. Šī iemesla dēļ jaunākajos EuroNCAP testos kāroto atzīmi, piecas zvaigznes, nesasniedza uz vienas platformas izstrādātie Opel Astra/Peugeot 308.

Maksimālo vērtējumu no drošības ekspertiem saņēma Kia EV6, Mercedes-Benz C-klase, Volvo C40 Recharge un Volkswagen Multivan, augstāko vērtējumu par pieaugušo pasažieru drošību saņemot Mercedes (93%), kas kopā ar Volvo izrādījās drošākais arī mazajiem pasažieriem (abiem 92%). C-klase izrādījās drošākā arī gājējiem un velosipēdistiem (80%), bet Volvo bija pārāks par visiem palīgasistentu ieskaitē (89%).

Arī Opel Astra/Peugeot 308 ir sagatavoti gana labi, taču šoreiz jāsamierinās ar četrām zvaigznēm. Eksperti abiem pārmeta centrālā gaisa drošības spilvena trūkumu starp priekšējiem sēdekļiem, atzīmējot arī, ka pastāv nedaudz palielināts krūškurvja traumu risks  vidēji gariem vīriešiem un augumā mazākiem autovadītājiem.

Opel Astra par pieaugušo pasažieru drošību saņēma 80%, par bērnu aizsardzību 82%, par gājēju un velosipēdistu aizsardzību 67% un par drošības palīgsistēmu klāstu 66%. Tehniskajam dvīnim Peugeot 308 vērtējums sekojošs: 76/84/68 un 65 procenti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.