Range Rover Sport sasniedz trešo paaudzi

Britu autobūves uzņēmums Land Rover iepazīstinājis ar jaunās paaudzes Range Rover Sport.

Jauno modeli var atpazīt pēc lukturiem, kas tagad kļuvuši vēl šaurāki un “saauguši” kopā ar radiatora resti, pēc pilnīgi gludajiem sāniem, kas panākts izmantojot izbīdāmos durvju rokturus vai pēc aizmugures, kur lukturi ietver rakstītiem burtiem izveidoto markas nosaukumu uz melna fona.

Interjeram pieejami augstvērtīgi un ilgmūžīgi materiāli, tostarp dabīgā āda, lai gan zaļā dzīvesveida piekritēji var pasūtīt arī modernos apdares materiālus, kur izmantotas, piemēram, pārstrādātas PET pudeles. Vadītāja un pasažieru rīcībā arī individuāli regulējami sēdekļi, 13 collu centrālais multimediju ekrāns un klimatkontroles panelis, kuram atstātas fiziskas vadības pogas.

Standarta aprīkojumā iekļauta jaunizstrādātā dinamiskā pneimatiskā piekare, kas spēj pielāgoties ceļa īpašībām, izmantojot savienojumu ar navigācijas sistēmu. Noturību uz ceļa uzlabos visu riteņu stūrēšanas sistēma, kas kopā ar Torque Vectoring by Braking un elektronisko aktīvās bloķēšanas diferenciāli atbalsta vadītāju līkumos.

Ražotājs norādījis, ka aizmugurējie riteņi var pagriezties līdz pat 7,3 grādu leņķim.

Jaunā Range Rover Sport motortelpā atrodas hibrīdiekārta uz sešcilindru benzīna motora bāzes. Sistēmas kopējā jauda ir 510 Zs, bet ar elektrību tā nodrošina sniedzamību līdz gandrīz 90 km. Pircējam pieejama arī vājāka versija ar 440 Zs, bet motoru gammas virsotnē 4,4 litru V8 ar 530 Zs, kas nodrošina ieskrējienu līdz simtam 4,5 sekundēs. Visai bagātīgo motoru piedāvājumu noslēdz Mild Hybrid agregāti uz sešcilindru motora bāzes benzīna un dīzeļa versijās, savukārt topošais pilnībā elektriskais tāpēc Range Rover Sport varētu parādīties pēc diviem gadiem.

Motori strādā kombinācijā ar ZF astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un inteliģento pilnpiedziņas iAWD, kas pastāvīgi analizē, cik daudz vilces ir vajadzīgas, un attiecīgi pielāgo elektroniskās sistēmas, ieskaitot pilnveidoto Terrain Response 2, kas transportlīdzekļa gaitu var pielāgot dažādām virsmām, tostarp braukšanai pa akmeņiem. Jaunums ir adaptīvā kruīza kontrole braukšanai bezceļa apstākļos, kas piedzīvo savu debiju jaunajā Range Rover Sport.

Jaunā Range Rover Sport cenrādis sākas no atzīmes 93 000 eiro un beidzas ar 142 600 eiro par ekskluzīvo First Edition, kas tiks piedāvāts tikai pirmajā modeļa gadā.

Foto: Land Rover

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.