Divas aizdegšanās īsā laikā – Parīzē aptur elektroautobusu izmantošanu (+ VIDEO)

Pēc tam, kad īsā laikā Parīzes ielās aizdegās divi elektroautobusi, Francijas galvaspilsētā pārtraukta šo transportlīdzekļu izmantošana.

Liesmas, melnu dūmu mākoņi un kūstošas plastmasas smaka – tā Euronews apraksta 71.maršruta autobusa aizdegšanos Parīzes dienvidaustrumos pagājušajā piektdienā. Laimīgā kārtā iztika bez upuriem, lai gan novērošanas kameru ierakstā redzams, ka aizdegšanās notiek ļoti strauji un jau pēc dažiem desmitiem sekunžu autobuss ir liesmu pilnībā pārņemts.

Pēc diviem negadījumiem ar Bluebuss 5SE (pirmais notika aprīļa sākumā), valsts transporta uzņēmums RATP lūdzis ražotāju Bollore “sagatavot ekspertīzes atzinumu par iespējamo ugunsgrēka cēloni Bluebus 5SE autobusos, arī attiecībā uz iespējamo pakalpojumu sniegšanas atsākšanu”, bet pagaidām 149 elektriskie autobusi uz nenoteiktu laiku izņemti no aprites.

Parīze plāno jau pēc dažiem gadiem pilnībā aizliegt dīzeļa un benzīna dzinēju izmantošanu, tādēļ pārkārto savus autobusu un transportlīdzekļu parkus uz elektriskiem piedziņas agregātiem, kas tiek uzskatīti par videi draudzīgākiem.

149 no tiem šobrīd ir izņemti no ekspluatācijas uz nenoteiktu laiku, kas pēc mediju ziņām atbilst trešdaļai no Parīzes sabiedriskā transporta parka.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.