Stāvoklis Ukrainas frontē

Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos, cenšoties nodibināt pilnīgu kontroli pār Doneckas un Luhanskas apgabaliem un nodrošināt sauszemes koridoru starp šīm teritorijām un okupēto Krimu, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Volīnijas, Poļesjes un Siverskas virzienos pretinieks aktīvas darbības nav veicis. Nav atklātas arī lielas izmaiņas ienaidnieka vienību pozīcijās un darbībās pie Ukrainas un Baltkrievijas un Ukrainas un Krievijas robežu posmiem.

Slobožanskes virzienā ienaidnieks turpina apšaudīt ar artilēriju un raķetēm Harkivu, Karasivku, Prudjanku un Korobočkinu.

Pretinieks mēģinājis veikt uzbrukumus Izjumas-Barvinkoves un Izjumas-Slovjanskas virzienos, taču panākumus nav guvis. Krievi apšaudījuši Veliku Komišuvahu un Novu Dmitrivku.

Doneckas un Tavrijskes virzienos ienaidnieks ar artilēriju apšaudījis Ukrainas armijas pozīcijas. Mariupolē Krievijas karaspēks apšaudījis ar raķetēm un bombardējis no gaisa ukraiņu pozīcijas rūpnīcas “Azovstaļ” teritorijā. Pretinieks turpina arī uzbrukumu nolūkā dziļāk ielauzties Popasnē.

Krievi apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas Mikolajivā un Knjazevkā.

Aizvadītajā diennaktī Ukrainas armija Donbasā veiksmīgi atvairījusi septiņus ienaidnieka uzbrukumus un iznīcinājusi 13 krievu tankus, trīs lielgabalus, 21 bruņutransportieri un notriekusi trīs bezpilota lidaparātus “Orlan-10”.

Krievija uzbrūk dzelzceļa infrastruktūrai visā Ukrainā

Krievijas armija veikusi vairākus triecienus Ukrainas dzelzceļa infrastruktūrai, ziņo Ukrainas amatpersonas.

Krievijas raķete trāpījusi dzelzceļa objektam Krasnē, kas atrodas 40 kilometrus uz austrumiem no Ļvivas, informējis Ļvivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Maksims Kozickis.

Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas “Ukrzaliznicija” vadītāja Oleksandra Kamišina rīcībā esošā informācija liecina par pieciem dzelzceļa infrastruktūras objektiem Ukrainas vidienē un rietumos, kurus skāruši Krievijas triecieni. Viņš piebildis, ka triecienu dēļ kavējas vismaz 16 pasažieru vilcieni.

Pagaidām nav informācijas par triecienu nodarītajiem zaudējumiem.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.