Elektriskais Mercedes nobrauc 1000 km (+ FOTO)

Mercedes-Benz veicis eksperimentu, sūtot savu gada sākumā prezentēto Vision EQXX 1000 kilometrus garā pārbraucienā no Vācijas uz Vidusjūras piekrasti Francijā.

Mercedes uzrādījis, ka VISION EQXX gaitas rezerve sasniedz 1000 km, tādēļ ražotājam bija svarīgi pierādīt, ka automobilis to tiešām spēj izpildīt.

Brauciens sākās Mercedes rūpnīcā Zindelfingenē un stingrā TÜV (Vācijas tehniskās inspekcijas asociācija) ekspertu uzraudzībā turpinājās pāri Alpiem un Ziemeļitālijai uz Francijas pilsētiņu Kasisu Vidusjūras piekrastē. Starta sākumā laiks bija auksts un lietains, bet distance iekļāva arī autobāņa posmus ar ātrumu līdz 140 km/h.

Brauciens ilga aptuveni 12 stundas, kuru laikā tika veiktas tikai divas 15 minūšu apstāšanās, lai pārbaudītu riepu spiedienu un samainītu vadītājus. Kad automašīna ieradās galapunktā, sistēmas rādīja, ka elektromobilis var nobraukt vēl 150 km.

Vision EQXX ir visu laiku efektīvākais Mercedes automobilis. Tas aprīkots ar aktīvajiem atlokiem priekšējā buferī, gaisa kanāliem, lai izvairītos no turbulences riteņu arkās, bet lietos magnija riteņu diskus sedz caurspīdīgas uzlikas. Līdzīgam nolūkam kalpo arī aktīvais aizmugures difuzors un īpašas sadarbībā ar Bridgestone izstrādātas riepas. Pateicoties tam, panākts rekordzems gaisa pretestības koeficients – 0,17. Automašīnas masa ir 1750 kg – apmēram tikpat, cik sver Mercedes-Benz C300 benzīna sedans.

Automašīnu darbina 204 zirgspēku elektromotors ar 95 procentu efektivitāti, bet enerģijas krājumi tiek uzglabāti nepilnus 500 kg smagajā 100 kWh akumulatorā. Uz konceptauto jumta ir uzstādīti saules paneļi, kas skaidrā laikā nodrošina papildus 25 km.  

Mercedes nerunā par sērijveida ražošanu, vien norāda ka konceptā pielietotās tehnoloģijas var pārceļot uz sērijveida modeļiem.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.