Stāvoklis Ukrainas frontē

Krievijas karaspēks turpina uzbrukuma gatavošanu, lai okupētu visu Luhanskas un Doneckas apgabalu teritoriju to administratīvajās robežās, sestdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Volīnijas virzienā nekādas pārmaiņas nav notikušas.

Poļesjes virzienā ienaidnieks nekādas aktīvas darbības neveic, tomēr daļa no Ukrainas izvesto vienību joprojām atrodas Baltkrievijas teritorijā.

Veicot pārgrupēšanos Krievijas karaspēks uz Belgorodas un Voroņežas apgabaliem pārvieto Austrumu kara apgabala 35.armijas un 76.desanta trieciendivīzijas vienības.

Siverskas virzienā pretinieks pabeidz uz Brjanskas un Kurskas apgabaliem atvilkto Centrālā kara apgabala vienību kaujaspēju atjaunošanu. Atsevišķas 41.armijas un 90.tanku divīzijas vienības tiek pārsviestas uz okupētājāmUkrainas Luhanskas un Doneckas apgabalu teritorijām.

Slobožanskes virzienā krievi turpina apšaudes un daļēju Harkivas blokādi. Pretinieks pastiprina radioelektronisko izlūkošanu. Belgorodas apgabalā Krievijas karaspēks ierīko lauka nometnes no citiem karadarbības rajoniem pārsviesto vienību izvietošanai, gatavojot uzbrukumu Harkivai.

Izjumas virzienā pretinieks veica uzbrukumus Bražkivkai un Sulihivkai, taču panākumus neguva.

Arī Doneckas virzienā ienaidnieks turpina uzbrukuma operācijas, galvenos pūliņus veltot Rubižnes, Nižņes, Popasna un Novobahmutivkas ieņemšanai, kā arī pilnīgas kontroles iegūšanai pār ielenkto Mariupoli.

Dienvidbugas virzienā krievi veic pastiprinātu izlūkošanu un apdzīvoto vietu apšaudi.

No okupētās Krimas teritorijas pretinieks turpina ar raķetēm apšaudīt Odesas apgabalu.

Donbasā Ukrainas armija pēdējās diennakts laikā atsitusi septiņus pretinieka uzbrukumus un iznīcinājusi deviņus krievu tankus, septiņas cita veida bruņutehnikas vienības un piecus automobiļus.

Savukārt Ukrainas gaisa spēki un zenītartilēristi pēdējās diennakts laikā trāpījuši četriem pretinieka gaisa mērķiem – diviem helikopteriem, vienam bezpilota lidaparātam un vienai spārnotajai raķetei.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.