Bija ar mums gandrīz 30 gadus – Ford Mondeo noņem no ražošanas

Ford rūpnīcā Valensijā no konveijera nobraucis pēdējais Ford Mondeo eksemplārs. Vidējās klases modelis tika ražots kopš 1993.gada, tātad – gandrīz 30 gadus.

Ford Mondeo ieradās 1992.gadā, kā Ford Sierra ideoloģiskais pēctecis. Eiropā ražošanas līnija sāka strādāt gadu vēlāk, vidējās klases modelis piedzīvoja četras paaudzes, bet saražoto eksemplāru skaits pārsniedza piecus miljonus.

Pēdējā laikā modeļa popularitāte strauji kritās, tādēļ Ford to izņēma no piedāvājuma, atstājot bez pēcteča. Tā gan nebija vienmēr, jo, piemēram, 2001.gadā Eiropā tika realizēti 86 000 Mondeo eksemplāru.

Pirms diviem gadiem Ford atvadījās no Fusion, Mondeo tehniskā līdzinieka, kas tika ražots Amerikas Savienoto Valstu tirgum. Modelis ar šādu nosaukumu 2022.gada sākumā parādījās arī Ķīnā, taču  nedz vizuāli, nedz tehniski tas nekādi nelīdzinās Amerikas un Eiropas versijām.

Zināms, ka Ķīnas Mondeo ir liels priekšpiedziņas automobilis ar kupejai līdzīgu virsbūvi, kas tiek komplektēts ar divlitru 245 Zs benzīna motoru un 8-pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.