Vēl ar 12 cilindru motoru – Aston Martin piedāvā 700 Zs kupeju

Britu uzņēmums laiž klajā V12 Vantage, kupeju, kas kļūs ne tikai par Aston Martin ātrāko un jaudīgāko modeli, bet arī par pēdējo, kam iebūvēts 12 cilindru motors.

Aston Martin izstrādājis savu pēdējo modeli, kas tiks komplektēts ar 12 cilindru motoru. Markas vēsturē ātrākais un jaudīgākais modelis pie pircējiem dosies šā gada vasarā, turklāt eksemplāru skaits būs ierobežots – vien 333 vienības.

V12 Vantage motortelpā iebūvēts Mercedes-AMG 5,2 litru agregāts, kas attīsta 700 Zs un 753 Nm. Kombinācijā ar ZF astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu tas divvietīgajai kupejai nodrošina maksimālo ātrumu 322 km/h, pirmo simtu ļaujot sasniegt 3,4 sekundēs.

V12 Vantage konstrukcija veidota tā, lai maksimāli samazinātu svaru. Šī iemesla dēļ automašīnas motora pārsegs, bamperi un priekšējie spārni izgatavoti no kompozītmateriāliem, uzstādīta nerūsējošā tērauda izplūdes sistēma, vieglāks akumulators un oglekļa keramikas bremzes.

Konstrukciju papildina īpašs aerodinamisko virsbūves detaļu komplekts ar masīvu aizmugurējo spārnu, kas pie maksimālā ātruma nodrošinās augstāku stabilitāti un piespiedējspēku.

Pēdējā 12 cilindru modeļa cenu Aston Martin vēl nenosauc.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.