Autoražotāji atsakās no jauno automobiļu piegādēm Krievijai

Vairāki lieli pasaules autobūves uzņēmumi atsakās piegādāt automašīnas Krievijas tirgum. Šo uzņēmumu skaitā ir Audi, General Motors, Volkswagen, Škoda un Jaguar Land Rover.

Izdevums Motor.ru vēsta, ka vairāki lieli pasaules autobūves uzņēmumi nosūtījuši saviem izplatītājiem vēstules, kurās paskaidro, ka sakarā ar rubļa vērtības kritumu un sarežģīto politisko situāciju nekavējoties aptur savu automašīnu nosūtīšanu Krievijas dīleriem.

Šādu informāciju saviem dīleriem nosūtījis Audi, General Motors, Volkswagen, Škoda un Jaguar Land Rover. Vairumā gadījumu automašīnas, kas izgājušas muitu un ir paredzētas nosūtīšanai, nonāks automašīnu tirdzniecības vietās.

Zināms, ka Audi pārtrauc piegādes Krievijas dīleriem no 24. februāra un līdzīgas vēstules saņēmuši arī GM dīleri, kas Krievijā piedāvā Chevrolet automašīnas, Volkswagen pārstāvji, kas piegādā Škoda un Porsche, kā arī Jaguar Land Rover, kas strādā ar abām minētajā britu markām.

Pēc ekspertu domām, Krievijas tirgus var zaudēt aptuveni 40 tūkstošus automašīnu, kas saasinās ilgtermiņa deficītu. Jādomā, ka pēc piegāžu atsākšanas, ja tādas notiks, jauno automobiļu cenas tiks pielāgotas jaunajam valūtas kursam.

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.