Bremzē bez iemesla – īpašnieki ziņo par vēl vienu Tesla problēmu

Tesla Motors nāksies tikt galā ar kārtējo izaicinājumu, kas skar viņu automašīnu tehnisko sistēmu korektu darbību.

Šonedēļ Tesla paziņoja par vairākiem atsaukumiem, kas būs nepieciešami, lai novērstu kļūmes  dažādu sistēmu darbībā, taču amerikāņu ražotāja elektroautomobiļu īpašnieki ziņo par jaunu problēmu, proti – autopilota režīmā Tesla mēdz „bremzēt bez iemesla”.

Kā raksta Washington Post, šāda parādība Tesla automobiļiem novērota arī agrāk, bet dažu pēdējo mēnešu laikā ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA)ir saņēmusi vairāk nekā 100 sūdzību par pārlieku jutīgajiem sensoriem.

Tas bija ļoti nepatīkami, izdevumam Washington Post atzīst kāds Tesla vadītājs, kura automašīna palēninājās līdz gandrīz nullei no ātruma 50 jūdzes (80 km/h) stundā, pamanot kravas automašīnu, kas tuvojās pa pretējo joslu.

Salīdzinošajos testos Tesla Autopilot autonomajai braukšanas sistēmai nemaz tik labi neveicas un daudzi eksperti Cadillac “Super Cruise” sistēmu vērtē augstāk. Taisnības labad gan jāsaka, ka pēkšņa bremzēšana ir novērota arī citu ražotāju automatizētām braukšanas sistēmām, piemēram, Mercedes vai BMW.

 Vai daudzie Tesla īpašnieku ziņojumi saistīti ar to, ka Autopilot sistēma praksē darbojas daudz sliktāk nekā citu ražotāju tehnoloģijas vai arī tāpēc, ka šo opciju ikdienā Tesla autovadītāji izmanto biežāk nekā citu zīmolu īpašnieki, Washington Post atbildi nesniedz.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Tesla

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.