1,6 miljoni vērtais britu varenauto T.33 izpirkts (+ FOTO)

Kādreizējā F1 bolīdu konstruktora Gordona Mareja radītais varenauto T.33, kas maksā vairāk nekā pusotru miljonu eiro, izpirkts tikai divas nedēļas pēc automašīnas pirmizrādes.

Gordon Murray Automotive paziņojis, ka visi 100 ražošanai paredzētie varenauto T.33 eksemplāri atraduši savus īpašniekus neilgi pēc tam, kad tika atklāta pieteikšanās jaunā modeļa iegādei. Potenciālos klientus neatbaidīja arī nebūt ne mazā cena (1 370 000 miljoni mārciņu), ko bijušais Formula 1 bolīdu un savulaik ātrākā varenauto McLaren F1 konstruktors prasīja par 4,4 m garo un tikai 1,13 m augsto divvietīgo kupeju, kurā pasažiera sēdeklis novietots nedaudz aizmugurē vadītājam.

GMA T.33, tāds ir modeļa pilns nosaukums, ir vecākā brāļa T.50 vienkāršota versija, ar iFrame alumīnija rāmi un oglekļa monokoku. Varenauto ir centrā iebūvēts 3,9 litru atmosfēriskais V12 615 Zs motors, kas var strādāt ar 6 pakāpju ātrumkārbu – manuālo vai robotizēto pēc klienta izvēles. GMA T.33 būs pieejams gan ar stūri labajā, gan kreisajā pusē.

 

Foto: Gordon Murray Automotive

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.