Volkswagen vēl viens elektrisks jaunums – ID.5 (+ FOTO)

Volkswagen rūpnīca Vācijas pilsētā Cvikavā uzsākusi elektriskās piedziņas modeļa ID.5 ražošanu.

ID.5 ir elektriskās piedziņas automobilis ar tagad iecienīto „krosovera kupejas” virsbūvi. Jaunais modelis pievienosies veselai virknei elektrisko transportlīdzekļu, ko jau ražo Cvikava: Volkswagen ID.3 un ID.4, Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback un Cupra Born, padarot šo rūpnīca par lielāko „nulles emisiju” transportlīdzekļu ražotāju Eiropā.

ID.5 pamatā ir MEB moduļu platforma, uz kuras radīti arī kupejveidīgie Audi Q4 Sportback e-tron un Škoda Enyaq Coupe iV. Bāzes versijā ID.5 aprīkots ar 174 zirgspēku elektromotoru, kas uzstādīts uz aizmugurējās ass. Šāds elektromobilis līdz 100 kilometriem stundā paātrinās 10,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 160 kilometri stundā. Vidējā versijā spēka agregāta jauda tiek palielināta līdz 204 zirgspēkiem, šajā gadījumā 100 km/h sasniedzot 8,4 sekundēm, bet topmodelis, ko pazīsim ar nosaukumu ID.5 GTX, saņems 299 zirgspēku motoru, kas 100 kilometrus stundā ļaus sasniegt 6,3 sekundēs un maksimālā ātruma latiņu pacelt līdz 180 kilometriem stundā.

Volkswagen ID.5 jau kļuvis pieejams pasūtīšanai – Lielbritānijā tā cena būs vismaz 50 550 mārciņas, bet par ID.5 GTX prasīs vismaz 58 640 mārciņu.

2022.gadā Volkswagen iedarbinās vēl trīs elektrisko transportlīdzekļu ražotnes: Vācijas Emdenā un Hanoverē uzsāks ražot attiecīgi ID.4 un ID.Buzz, bet ASV Čatanūgas rūpnīca palaidīs ID.4 ražošanas konveijeru

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.