ASV izgatavots pēdējais Volkswagen Passat

Eiropa no Volkswagen Passat sedana atvadījās 2021.gada nogalē, bet tagad tas noticis arī Amerikas Savienotajās Valstīs.

Čatanūgas rūpnīca Tenesijas štatā izlaidusi pēdējo Volkswagen Passat – Passat Limited Edition platīna pelēkā krāsā, kas noslēgs 48 gadu garo modeļa dzīves ciklu.

Kopš 1974.gada ASV pārdots vairāk nekā 1,8 miljoni Passat, ieskaitot Dasher un Quantum, kā Passat šajā tirgū dēvēja modeļa pirmajās divās paaudzēs.

Passat vietā Čatanūgas rūpnīcā pierakstīsies elektriskais krosovers ID.4, bet, kas attiecas uz Eiropu, tad modeļa cienītāji vēl kādu laiku varēs iegādāties Passat Variant – universāla modifikāciju, kas ir gana pieprasīta arī šodien.

Volkswagen Passat pēdējā paaudze Ziemeļamerikas tirgū ienāca 2012.gadā. Sākotnēji to piedāvāja ar 140 ZS četru cilindru turbodīzeli, 170 ZS 2,5 litru piecu cilindru un 280 ZS 3,6 litru VR6 motoriem. 2013. gadā piecu cilindru agregātu nomainīja četru cilindru turbo motors ar līdzvērtīgu jaudu un nedaudz lielāku griezes momentu. 2016.gadā no motoru klāsta pazuda dīzelis, V6 svītroja trīs gadus vēlāk. Pēdējo Passat motortelpā atradās divlitru benzīna dzinējs ar 174 Zs.

 

 

 

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.