Aurus Komendant – 3,2 tonnas smags krievu krosovers (+ FOTO)

Rosstandart izdevis atļauju ražotājam 150 automašīnu izgatavošanai. Krievu mediji raksta, ka tas, visticamāk, attiecas uz pirmssērijas eksemplāriem.

Rosstandart atklātajā datu bāzē atrodama informācija par Aurus Komendant – 3,2 tonnas smagu transportlīdzekli, kas ir vēl viens luksuss automobiļu ražotāja Aurus saimes pārstāvis.

Aurus Komendant būs īsāks nekā Senat bāzes versijas sedans – riteņu bāze īsāka par 200 milimetriem (līdz 3100 mm), attālums no bufera līdz buferim samazināts par 252 milimetriem (līdz 5380 mm), bet platums sarucis par 16 milimetriem (līdz 2004 mm). Toties krosovers ir augstāks par 131 mm sasniedzot 1820 mm, bet klīrenss ir 200 mm. salons ir tikai četrvietīgs, citus konfigurāciju variantus neparedzot.

Aurus Komendant izmēros ir nedaudz lielāks par Rolls-Royce Cullinan un veselus 575 smagāks, kas skaidrojams ar to, ka Komendanta pilnībā no metāla nesošais korpuss jau sākotnēji tika pielāgots bruņu uzstādīšanai.

Rosstandart precizē, ka dokuments attiecas tikai uz 150 transportlīdzekļiem, proti, runa varētu būt par Komendant pirmsražošanas partiju. Tomēr konveijera mašīnas diez vai principiāli atšķiras, jo laika atlicis maz – prezentācija paredzēta pavasarī, turklāt arī bāzes modeļa, sedana Senat, ražošana šobrīd tālu atpaliek no tā, kas tika solīts iepriekš.

Zināms, ka Aurus Komendant iegūs pneimatisko balstiekārtu, kamēr saimes sedaniem, limuzīniem, kabrioletiem un miniveniem jāsamierinās ar parasto atsperu piekari. SUV būs pieejama ātrumu pārslēgšanas funkcija ar stūres lāpstiņu pārslēgiem, automatizēta vadītāja palīdzības sistēma (ADAS), kas ir sava veida autopilots, pilnpiedziņa un gandrīz 600 Zs jaudīga hibrīdiekārta kopā ar 9-pakāpju automātisko kārbu, kas tiek uzstādīta visiem Aurus saimes modeļiem.

Aurus Komendant cena vēl nav zināma, tādēļ atgādinām, ka sedans Senat maksā vismaz 215 000 eiro.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.