Sāk ar Indiju – Škoda uzsāk sedana Slavia ražošanu

Čehijas autoražotājs Škoda Indijā iedarbinājis vietējam tirgum paredzētā sedana Slavia ražošanas konveijeru. Plānots, ka vēlāk pievilcīgās cenas modelis nonāks arī citos pasaules tirgos.

Slavia pamatā ir MQB-A0-IN platforma, ko izmanto arī kompaktais krosovers Kushaq, kurš tāpat kā sedans veido piedāvājumu Indijas tirgum. Zīmīgi, ka šī arhitektūra tiks izmantota arī citiem Volkswagen koncerna budžeta modeļiem, kas tēmē uz tādiem tirgiem kā Krievija, Indija, Āfrikas un Dienvidaustrumāzijas valstis.

Automašīnas garums ir 4541 mm, riteņu bāze sasniedz 2651 mm, bet bagāžas nodalījums – 521 litrus. Slavia raksturīgi diožu priekšējie lukturi ar L-veida dienasgaismām, radiatora reste ar vertikāliem spraišļiem, apaļi miglas lukturi un motora pārsegs ar ievalcētām līnijām. Aizmugurē redzams neliels spoileris, divdaļīgi lukturi ar izvietojumu arī uz bagāžnieka vāka, no drukātiem burtiem veidots markas un modeļa nosaukums.

Slavia dzinēju klāstā ir 1,0 litru TSI benzīna dzinējs ar 115 Zs, kā arī 1,5 litru dzinējs ar 150 zirgspēku jaudu. Pirmais var strādāt kombinācijā ar 6MK vai 6AK, otrs – ar 6MK vai 7DSG.

Indijas tirgū automašīna būs pieejama trīs aprīkojuma komplektācijās, tostarp komplektā ar tādām noderīgām ekstrām kā 10 collu multimediju ekrāns, jumta lūka, priekšējo sēdekļu ventilācija, bezvadu viedtālruņa uzlāde, USB pieslēgvietas aizmugurējiem pasažieriem un klimata kontrole. Tiek lēsts, ka Indijā Slavia cena sāksies no atzīmes 1-1,6 miljoni rūpiju (no 11 500 EUR).

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/SkodaIndia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.