No 55 845 eiro – Ford E-Transit startēs maijā

Ford gatavojas laist klajā elektriskās piedziņas komerctransportlīdzekli E-Transit. Cenas jau ir zināmas.

Ford informē, ka E-Transit būs pieejamas 25 konfigurācijas ar kravnesību no 0,7 līdz 1,6 tonnām, dažāda garuma un jumta augstuma versijās.

E-Transit enerģijas avots ir 77 kilovatstundu akumulators, kas iebūvēts zem kravas telpas grīdas, lai elektriskā furgona kravas tilpums būtu tikpat liels kā Transit ar dīzeļdzinēju. Motoru varianti divi: 135 kW (184 ZS) un 198 kW (269 ZS), bet gaitas rezerve sniedzas līdz 317 kilometriem pēc WLTP cikla. Piedziņa – tikai uz aizmugures riteņiem.

Tiek ziņots, ka E-Transit bāzes versija ar parasto trīsvietīgo kabīni maksās 55 845 eiro, ar sešvietīgo kabīni – 66 456 eiro. Par 53 345 eiro pieejama šasija ar parasto kabīni.

 Akumulatora uzlāde ar līdz 11,3 kW iekārtu aizņems 8,2 stundas, bet pusstundas laikā pie ātrās uzlādes iekārtas enerģijas krājumus varēs uzlādēt no 15 līdz 80 procentiem.

Pēc vēlēšanās E-Transit var aprīkot ar iebūvētu 2,3 kW ģeneratoru, kas barojas no akumulatora. Šo sistēmu (Pro Power Onboard) var izmantot, piemēram, kravas atdzesēšanai vai būvlaukumā, lai darbinātu aprīkojumu un instrumentus, kuriem pretējā gadījumā būtu nepieciešams savs barošanas bloks.

E-Transit Ford piedāvā viena gada servisa intervālu bez nobraukuma ierobežojumiem un astoņu gadu jeb 160 000 kilometru garantiju visām elektriskajām augstsprieguma sastāvdaļām. Komplektā arī viena gada palīdzības pakete uz ceļa elektriskajiem transportlīdzekļiem, tostarp transportlīdzekļa avārijas uzlāde, ja akumulators ir izlādējies.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.