Lexus koncepti Tokijas autoizstādē (+ FOTO)

Tokijas autoizstādē Toyota luksuss zīmols Lexus demonstrē divus apvidus auto konceptus NX PHEV Off-Road un ROV (Recreational Off-Highway Vehicle).

NX PHEV pamatā ir krosovers NX 450h+, kas ir pirmais plug-in hibrīdmodelis Lexus klāstā. No standarta produkcijas tas atšķiras ar īpašu bronzas Iron Oxide virsbūves toni, BFGoodrich All-Terrain T / A visurgājēju riepām, jumta bagāžnieku un matēti melniem 17 collu riteņiem, radiatora režģi un durvju rokturiem. Arī emblēmas, logu apmales un sānu spoguļu korpusi ir apdarināti melnā krāsā.

Par koncepta tehnisko pildījumu netiek ziņots – rūpnīcā NX 450+ komplektē ar plug-in hibrīdiekārtu, kas apvieno 2,5 litru atmosfērisko benzīna motoru, divus elektromotorus un 18, kWh litija jonu akumulatoru ar jauda. Sistēmas kopējā jauda ir 306 zirgspēki, bet ar elektrību iespējams nobraukt līdz 60 kilometriem.

Otrs jaunums, ROV koncepts, ir bagijs ar cauruļveida rāmi un viegla materiāla virsbūves paneļiem. Tas krāsots tai pašā bronzas tonī kā NX PHEV Off-Road, aprīkots ar rupja protektora riepām un papildu gaismām. Bagijs, kas veidots Lexus automobiļiem raksturīgā dizainā, aprīkots ar trīs cilindru iekšdedzes dzinēju, kas darbojas ar saspiestu ūdeņradi atmosfērā izmetot vien ūdens tvaikus. Tādā veidā japāņi demonstrē savu apņemšanos ievērot oglekļa neitralitāti, kā arī cenšas pierādīt, ka līdzsvars starp braukšanas prieku un dzīvošanu saskaņā ar dabu ir sasniedzams.

Foto: Toyota

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.