Volkswagen ID.Buzz gaida pavasari

Volkswagen atklājis, ka savu galveno 2022.gada jaunumu elektroautomobiļu segmentā, komerctransporlīdzekli ID.Buzz, uzņēmums plāno prezentēt 9.martā.

Volkswagen koncerna vadītājs Herberts Dīss savā Twitter kontā paziņojis, ka ID.Buzz prezentācija notiks 9.martā, bet Volkswagen markas galvenā amatpersona Ralfs Brandšteters piebildis, ka “Mūsu pirmais 2022. gada jaunums ir uz starta līnijas. Jaunā VW Bulli elektriskā versija tiks izlaista 2022. gada pavasarī. (…) Es domāju: ID.BUZZ noteikti ir emocionālākais no mūsu e-modeļiem. “

Kas attiecas uz elektromobiļiem, tad ID.Buzz tik tiešām varētu būt nozīmīgākais VW jaunais produkts 2022. gadā.

 Šogad kļūs pieejams arī ID.5 , taču tas jau ir prezentēts un būtībā ir tikai ID.4 variants ar citu virsbūvi, kamēr ID.Buzz var ienest svaigas vēsmas.

Vācu auto tematikai veltītie izdevumi raksta, ka VW busiņš, tāpat kā citi ID saimes modeļi, veidots uz MEB platformas bāzes, taču varētu saņemt ievērojami lielāku akumulatoru nekā iepriekšējiem ID modeļiem. Pagaidām lielākais ir 77 kWh bloks, taču Buzz varētu iegūt 111 kWh akumulatoru, kas tam ļautu nobraukt līdz 600 kilometriem ar vienu uzlādi.

Šis akumulators noteikti būs smagāks, tādēļ prasīs jaudīgāku motoru. Līdz šim jaudīgākais MEB platformas piedāvājums ir 220 kW (piemēram, VW ID.5 GTX), taču tiek prognozēts, ka elektriskais Bulli saņems 270 kW agregātu, kas sprinta distanci ļaus pieveikt piecās sekundēs.

Zināms, ka ID.Buzz saimē būs vairāki modeļi, tostarp divvietīgais ID.Buzz Cargo piegādes furgons, kas būs pieejams arī ar 48 kWh akumulatoru un aptuveni 110 kW motoru, bet 2025. gadā ir plānota kempinga auto versija ar nosaukumu ID.California un pašbraucošā modiikācija ID.Buzz AD.

ID.Buzz ārējais izskats jau tagad ir labi zināms no daudziem medijos publicētajiem „spiegu” attēliem, bet interjers, visticamāk, daudz neatšķirsies no ID.4 un pārējiem saimes modeļiem.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.