Daži Opel turpmāk tikai elektriskā versijā

Opel turpina pāreju uz „bezizmešu transportlīdzekļiem”, tādēļ daži vācu ražotāja modeļi jau šī gada laikā atteiksies no iekšdedzes dzinējiem un būs pieejami tikai elektriskā versijā.

Pamatakmeni šai pārejai liks Opel komerctransportlīdzekļu Opel Combo Life, Zafira Life un Vivaro Combi pasažieru modifikācijas, kuras no 2022.gada vairs nevar nopirkt ICE dzinēju versijā.

Arī Opel mātesuzņēmuma Stellantis grupas zīmoli Citroën un Peugeot ir paziņojuši par atbilstošu lēmumu attiecībā uz saviem Opel modeļu tehniskajiem dvīņiem.

Opel norādījis, ka papildus standarta versijām ar 50 kWh bateriju, Zafira-e un Vivaro-e Combi ir pieejami arī ar 75 kWh akumulatoru, bet Vivaro-e arī ūdeņraža versijā ar degvielas šūnu elementiem.

Līdz gada vidum vajadzētu būt elektrificētiem vienpadsmit Opel modeļiem, bet sākot no 2024. gada, katram Opel modelim.

Tie ietver jauno Astra plug-in hibrīdu, ko sagaidīsim pavasarī un tā pilnībā elektrisko versiju 2023. gadā, kā arī Crossland un Insignia pēctečus.

“Mūsu stratēģija ir skaidra,” uzsver Opel izpilddirektors Uve Hohgešurcs. “No 2028. gada Eiropā pārdosim tikai bateriju elektriskos Opel”.

Foto: Opel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.