Volkswagen un dīzeļgeita – kas īsti notika? (+ VIDEO)

Viens no skaļākajiem krāpšanas gadījumiem Vācijas rūpniecības vēsturē. Kurš zināja par manipulācijām ar Volkswagen dīzeļdzinēju izmešiem un kādā mērā bija iesaistīts?

2015. gada septembrī ASV varas iestādes atklāja, ka VW ir pārdevis dīzeļdzinēja automašīnas, kas aprīkotas ar programmatūru, kas izstrādāta tā, lai uzlabotu izmešu rezultātus dzinēju testēšanas laikā. Vēlāk VW atzina, ka visā pasaulē tika ietekmēti miljoniem transportlīdzekļu. ASV uzņēmums samaksāja soda naudas miljardu apmērā, bet diviem bijušajiem darbiniekiem tika piespriests ilgstošs cietumsods.

Vācijā tieslietu sistēmas dzirnas malušas lēnāk. Taču tagad bijušajam izpilddirektoram Martinam Vinterkornam un četriem citiem bijušajiem vadošajiem darbiniekiem ir izvirzītas kriminālapsūdzības, uz izmeklēšanu tiek saukti vēl 90 bijušie darbinieki. Kādu lomu šajā afērā spēlēja Vinterkorns? Cik daudz viņš zināja? Un, galvenais, kā tik daudzi profesionāli inženieri, kas strādā globālā līdera labā, pēkšņi varēja saskarties ar apsūdzībām par likuma pārkāpšanu?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.