Arī Sony pievērsīsies elektroautomobiļu ražošanai (+ VIDEO)

Lasvegasas CES izstādē elektronikas gigants ieradies ar konceptuālu krosoveru, kam ir septiņas vietas un elektriskā piedziņa.

2020.gada CES izstādē Sony nodemonstrēja konceptu Sony Vision-S 01, atzīmējot, ka autobūvei pievērsties neplāno. Tagad situācija izmainījusies un koncepta Sony Vision-S 02 prezentācijas laikā šī gada izstādē japāņu uzņēmums paziņo, ka dibina meitasuzņēmumu Sony Mobility, kas no 2022.gada pavasara sāks nodarboties ar pašu konstrukcijas elektroautomobiļu ražošanu.

Ar šī uzņēmuma palīdzību Sony cer ienākt automobiļu tirgū, taču sīkākas detaļas par šiem plāniem netiek atklātas.

Zināms, ka šī gada koncepts ir 4,90 m garš, 1,93 m plats un 1,65 m augsts. Tas apveltīts ar iespaidīgu 3,03 m riteņu garenbāzi, bet salons var būt ar četrām vai septiņām sēdvietām. Aptuveni 2500 kg smagā automašīna  aprīkota ar diviem elektromotoriem, kas attīsta 272 Zs katrs. 100 km/h krosovers sasniedz mazāk nekā 5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie atzīmes 180 km/h.

Sony Vision-S 02 dizainu raksturo kupejveida virsbūve ar ievalcētu līniju sānos, savienoti lukturi priekšā un aizmugurē, kameras atpakaļskata spoguļu vietā.

 

Foto: Sony

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.