Nīderlandes varenauto ražotājs Spyker izlaidīs trīs modeļus un daļēji pārcelsies uz Krieviju

Kārtējo atdzimšanu Spyker cer realizēt ar krievu uzņēmēju Borisa Rotenberga un Mihaila Pesi palīdzību.

Nīderlandes varenauto ražotājam pēdējos gados gājis kā pa celmiem paziņojumus par bankrotiem mainot ar cerību stariem par pārkārtošanos un jaunu atdzimšanu. Iesākoties 2022.gadam, Spyker atklāj jaunākos plānus saistībā ar noslēgto vienošanos ar diviem turīgiem krievu biznesmeņiem. Plāns paredz uzsākt trīs modeļu ražošanu, atklāt oglekļa šķiedras paneļu ražotni Krievijā, bet inženiertehniskās izstrādes centrus ierīkot Vācijā un Krievijā.

Patiesību sakot, līdzīgi nodomi visiem iesaistītajiem bija arī 2020.gadā, taču puses nespēja vienoties – nauda no krievu uzņēmējiem tā arī neieplūda un 2021.gadā Spyker atkal paziņoja par bankrotu.

Šoreiz Spyker apgalvo, ka līgums tiešām parakstīts, atklājot arī sīkākas nianses. Tā zināms, ka automašīnu montāža notiks Nīderlandē, jaunā rūpnīcā, izmantojot virsbūves, kas tiks izgatavotas Krievijā.

Spyker dzinēju klāstu veidos jau agrāk izstrādāti agregāti, ieskaitot old school V8 un hibrīdiekārtu. Uzņēmums paļaujas uz savas tehnikas entuziastiem, tāpēc pagaidām iztiks bez liela mēroga elektrifikācijas.

Pirmais benzīna-elektriskais Spyker, visticamāk, būs krosovers D8 Peking-to-Paris, kam varētu sekot  C8 Preliator un B6 Venator. 

Foto: Spyker

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.