Smart EQ ForFour noņem no konveijera

Mazauto Smart EQ ForFour izņemts no piedāvājuma, vēsta vācu izdevums Insideevs.de, piebilstot, ka pēctecis tam nav plānots.

Elektriskās piedziņas Smart EQ ForFour modeļu piedāvājumā tika iekļauts 2017.gadā. Tāpat kā divdurvju Smart Fortwo, arī šī modeļa dzinējspēks bija 60 kW elektromotors, kas grieza aizmugures riteņus, savukārt 17,6 kWh baterija nodrošināja sniedzamību 145-153 km attālumā pēc WLTP standartiem. Pēc pēdējām cenu izmaiņām  Smart EQ ForFour maksāja 22 600 eiro, kas bija par 660 eiro vairāk nekā divdurvju modelim.

Nonākot tirgū (2017.g.) ar nosaukumu ForFour ed (electric drive), Smart EQ ForFour tolaik bija pieejams ne tikai elektriskā versijā, bet arī iekšdedzes motoru variantā, turklāt pēc izvēles ar vienlitrīgu trīscilndru atmosfērisko agregātu (71 Zs) vai ar 90 Zs turbo dzinēju, kam 0,9 litru darba tilpums. Divus gadus piedāvājumā bija arī greznākais un sportiskākais Brabus, kas attīstīja 109 Zs.

ICE motoru versijas pastāvēja līdz 2019.gadam, taču pēc tam Smart pārtapa par marku, kas nodarbojas tikai ar elektrisku automobiļu ražošanu.

Šobrīd vācu uzņēmuma piedāvājumā ir modelis Smart EQ Fortwo un tā kabrioleta modifikācija.

Insideevs raksta, ka tieša pēcteča Smart EQ ForFour nebūs, lai gan sava veida turpinājums tika iezīmēts IAA 2021.gada izstādē ar Concept#1 – elektrisku krosoveru, kas tirgū varētu nonākt 2022. vai 2023.gadā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.