Jauns retro modelis rūpnīcas jubilejai (+ FOTO)

Atzīmējot Sanderlendas (Apvienotā Karaliste) 35. gadadienu, Nissan izlaidis vecā Bluebird hečbeka mūsdienu versiju. Šis modelis izvēlēts tādēļ, ka tieši ar Bluebird 1986. gadā aizsākās rūpnīcas vēsture.

Hečbekam, kas nodēvēts par Newbird, izstrādāts īpašs virsbūves krāsojums, kas ir atsauce uz 80. gadu vidū valdošo modes tendenci krāsu jomā. Oriģinālais iekšdedzes dzinējs aizstāts ar pilnībā elektrisku spēka agregātu no modernā otrās paaudzes Nissan Leaf hečbeka, kas arī tiek montēts Sanderlendā. Uzsverot faktu, ka Newbird tagad ir videi draudzīgs transportlīdzeklis, tas komplektēts ar emblēmu, kas tiek izgaismota ar gaismas diodēm, kad automašīna stāv.

Newbird ir uzlabota stūres iekārta, bremzes un piekare, bet aiz degvielas uzpildes tvertnes vāciņa iekārtota uzlādes kabeļa pieslēgvieta.

Nissan Newbird spēj paātrināties no vietas līdz 100 km/h 15 sekundēs. Lai gan transportlīdzeklis nav sertificēts braukšanai pa koplietošanas ceļiem, ražotājs atzīmē, ka transportlīdzekļa sniedzamība ar pilnībā uzlādētu bateriju pārsniedz 200 kilometrus.

Foto: Nissan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.